Waterbehandeling

Een juiste waterbehandeling is essentieel voor uw bad. Dreampool biedt u de mogelijkheid om uit twee perfecte waterbehandelingen te kiezen. Hieronder vermelden wij de verschillen. Wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

Elektrolyse

Door middel van zoutelektrolyse wordt het water van uw zwembad op een natuurlijke manier gereinigd. Door de anode stroomt het zoutwater met een minimaal zoutgehalte van 3gram/liter. De titaniumplaten in de anode zetten door elektrolyse het zout om in natrium en chloor. Het chloor zal bacteriën en algen bestrijden en vervolgens binden met het natrium om over te gaan in zout. Het elektrolysesysteem is voorzien van een automatische RX en pH regeling. 

zout voor een elektrolysesysteem

Voordelen van Zoutelektrolyse:

  • Lage onderhoudskosten
  • Veel zachter water dan bij een vrijchloorsysteem
  • Uw zwembadwater blijft beter schoon, ook als u voor langere tijd afwezig bent
  • pH verlagend
  • Werkt ook bij een laag zoutgehalte van minimaal 3 gram/liter
  • Het elektrolyse apparaat verbruikt geen zout 

Vrijchloor systeem

Deze waterbehandeling bestaat uit een volautomatisch doseersysteem. De pH en de RX worden gemeten in de retour leiding naar het zwembad. Als deze bijgesteld moeten worden dan regelt de techniek dit zelf. Door middel van injecties wordt er vrijchloor of pH-minvloeistof toegevoegd zodat de van te voren ingestelde waarde van bijvoorbeeld 1,5 ppm en een pH waarde van 7.2 behouden worden.

Het grote voordeel van dit systeem is dat je met RVS in je bad kan werken, met zoutelectrolyse raden we dit af.