NATUURLIJK ZWEMMEN

Dreampool Zwemvijvers

Puur genieten… Daar draait het uiteindelijk om. Tijdens de zomermaanden een frisse duik nemen vanaf het terras en in de winter genieten van de esthetiek. Een zwemvijver in uw eigen tuin biedt u puur zwemplezier. In het zachte, zuivere chloorvrije water, omringd door libellen en fantastische waterplanten, ervaart u optimaal natuurlijk plezier.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van die zwemvijvers. Wij werken met vaste prijzen en duidelijke bouwmethoden. Graag komen wij het persoonlijk bij u aan tafel presenteren. U staat direct in contact met de bouwers.  

Vergeet niet dat een zwemvijver direct verbonden is met de natuur. Als u niet wilt dat er een kikker of salamander om u heen zwemt dan is dit niks voor u.

Zwemmen in uw eigen vijver?

Geen utopie maar een perfect realiseerbaar concept. Het idee ontstond in de V.S. en Australië en is overgewaaid naar Europa, met Oostenrijk en Duitsland als pioniers. Ondertussen maakt dit fenomeen “de zwemvijver” een grote opmars in Nederland.

Wat is het verschil
met een zwembad?

Een zwemvijver heeft heel wat voordelen ten opzichte van een klassiek zwembad:

  • Zwemvijvers zijn veel mooier te integreren in het tuinconcept
  • De realisatie is minder duur en de vervangingskosten zijn minimaal
  • Ecologische zwembassins zijn vriendelijk voor de mens en natuur, er worden geen chloorderivaten toegevoegd
  • Zeer aangenaam om in te zwemmen, heel anders en toch erg ontspannend

Bovenal krijgt uw tuin een optimale natuurlijke beleving. U geniet het hele jaar door van uw zwemvijver, bij elk weertype.

Zwemvijver

Heeft een zwemvijver dan alleen meer voordelen? Dat is een kwestie van smaak en perspectief. Zwemvijvers komen met een biofilm en hier en daar kan er algvorming plaatsvinden in het plantenfilter. Deze natuurlijke voorwaarden moet je omarmen en voor lief nemen. Zeker de biofilm is onvermijdelijk. Dit is onderdeel van het product. Bent u verliefd op het product maar wilt u meer controle over het evenwicht van uw zwemvijver? Overweeg dan een hybride zwemvijver