EPDM Zwemvijverfolie

Wat moet u weten over het EPDM Zwemvijverfolie

Het folie is gemaakt van 1.2 mm dik EPDM, dit is een rubberproduct en is erg rekbaar. Onze fabrikant geeft maar liefst 30 jaar garantie op het folie. EPDM is altijd zwart. Dit komt door bepaalde bestandsdelen die voor de nodige rekbaarheid moeten zorgen die niet vervangen kunnen worden. 

Het folie voor de Dreampool zwemvijver wordt altijd op maat gemaakt in de fabriek van Ecolan. Ze maken het folie helemaal pasklaar in een 3D liner. Het grote voordeel hiervan is dat de naden thermisch gelast worden en dit is vele malen beter, sterker en dichter dan plaatselijk kitwerk. 

Zwemvijver
Wist u trouwens dat door het zwarte folie uw zwemvijver snel een graad of 4 tot 5 opwarmt als de zon goed schijnt?

Als wij het folie plaatsen dan merken wij altijd dat bij koud of warm weer het folie wat anders reageert. Er kan iets meer rek of krimp in komen maar dit is in geen enkel geval nadelig voor de kwaliteit van het folie. Wat er wel gebeurt is dat er kleine ribbeltjes in het folie kunnen ontstaan. Dit is niet te voorkomen en we zullen er alles aan doen om het folie zo strak en netjes mogelijk te plaatsen maar we vinden het belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. 

Alles onder water bij een zwemvijver wordt glad. Dit komt door een zogenoemde biofilm. Een biofilm is een laag micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm vastgehecht aan een oppervlak. kortgezegd een dun smerig laagje. Dit geldt dus met name voor het folie. Er komt een dun, glad laagje op. Dit laagje is met het juiste onderhoud of techniek goed tegen te gaan maar nooit helemaal verwijderbaar. Wilt u een zwemvijver aanschaffen weet dan dat een biofilm een natuurlijk onderdeel is van uw zwemvijver. 

U wilt een andere kleur folie?

Als u absoluut geen zwart EPDM folie wilt dan kunnen we PVC ALKORPLAN zwembadfolie bij u plaatsen. Dit is 1.5 mm dik bewapend zwembadfolie en is leverbaar in tientallen verschillende kleuren. Informeer bij ons naar de extra kosten en de mogelijkheden.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!
Neem contact op!

Gerard