uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

FAQ - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Wat vergt meer onderhoud, een zwemvijver of een zwembad?

Een zwemvijver.

Wat moet ik doen aan onderhoud bij een zwemvijver? 

Bij iedere zwemvijver ontstaat er een biofilm, dit is een dun glad laagje organismen op het folie. Dit kan redelijk goed verwijderd worden door met regelmaat een robot in het water te laten of door zelf met een waterzuiger de boden/wanden te reinigen. Ook moet u de skimmer mandjes legen wanneer dat nodig is net zoals het voorfilter bij de pomp. Wat u verder nog moet doen is na de bloei de bloemen uit de gele lis knippen en in het najaar de plant terug knippen tot net boven de waterlijn.

Wat moet ik doen aan onderhoud bij een zwembad van Dreampool?

Wanneer nodig is de robot te water laten gaan, ééns per twee weken vijf minuten backwashen en circa twee keer per jaar een jerrycan met PH- vloeistof verwisselen.

Waarom is een zwembad duurder? 

Dit komt omdat men er vaak bij een een zwembad voor kiest om bouwkundige trappen er in te laten bouwen, men neemt vaak een solar lamellen afdekking en mooie onderwater leds. Ook is de techniek en de waterbehandeling duurder.

Wat is beter te verwarmen? Een zwembad of een zwemvijver?

Een zwembad is beter te verwarmen, dit komt omdat deze in het geheel af te dekken is door solar lamellen. Bij een zwemvijver kan het plantenfilter niet afgedekt worden waardoor je warmte verliest.

Ik heb draadalg in het plantenfilter, wat kan ik daaraan doen? 

U zwemt in het zwemgedeelte, dit gedeelte is kraakhelder. Draadalg zet zich soms in het plantenfilter rondom de waterplanten. Dit kan door allerlei invloeden komen. Wat kunt u eraan doen? U kunt dit het beste handmatig verwijderen. Als u preventief een oplossing wilt dan advieseren wij u om een Microbe-lift zwemvijver kit aan te schaffen. Dit zijn balanserende bacteriën die ervoor zorgen dat uw zwemvijver een betere balans krijgt met als gevolg minder tot geen draadalg.

Wat is volgens u het grootste verschil tussen een zwemvijver en een zwembad?

Een zwemvijver heeft ten opzichte van een zwembad ander water, dit water is zachter en gezonder. Echter daar tegenover staat dat u kans heeft op een glad laagje (biofilm) op uw folie, een watertor en een kikker die u tegenkomt. Een zwembad heeft door de desinfectie deze verschijnselen niet wat ook weer een groot pluspunt is voor het traditionele zwembad.

FAQ - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinFAQ - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinFAQ - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin