uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Zwemvijver of zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Blog

Titel: Zwemvijver of zwembad
Geschreven door: Gerard ter Beek
Datum: 15/2/2020

 U bent zoekende, u wilt een zwembad in uw tuin. U loopt met de vraag: ‘kies is voor een zwembad of voor een zwemvijver’. Hieronder wil ik graag in het kort wat zaken uiteen zetten die u helpen de juiste keuze te maken in uw zoektocht. Wordt het een zwemvijver of een zwembad…

Beide opties hebben voor en nadelen ten opzichte van elkaar. Deze dient u goed te beseffen zodat u later geen spijt heeft van uw keuze.

Laten we beginnen met de voordelen van een zwembad ten opzichte van een zwemvijver. Een zwembad wordt gereinigd door middel van een desinfectie. Deze desinfectie bestaat uit een lage concentratie chloor zodat uw water te allen tijde schoon, helder en fris is. Een bijkomend groot voordeel hierbij is dat uw folie ook altijd schoon is. Bij een zwemvijver komt er een biofilm op het folie wat ikzelf een nadeel vindt van de zwemvijver. De desinfectie is bij de Dreampool zwembaden volledig automatisch geregeld. U hebt dus altijd een uitnodigend zwembad zonder dat u er veel omkijken naar heeft. Doordat er met een minimale hoeveelheid desinfectie gewerkt wordt hebben muggenlarven, waterschaatsers, watertorren, kikkers en al het andere wat van water houd geen overlevingskans. U zult dit dan ook niet tegenkomen in een zwembad wat voor veel mensen een groot voordeel is ten opzichte van de zwemvijver. Ook als u houd van luxe, uitstraling, wellness, gemak en design dan heeft een zwembad absoluut veel meer te bieden dan de zwemvijver.

Ook het folie bij een zwembad is van luxere kwaliteit en u heeft de keuze uit meer dan 15 verschillende kleuren. Bij een zwemvijver heeft u geen keus. Dit folie is altijd zwart EPMD.

Als u dus kriebelig wordt van een kikker, een watertor, glad folie etc. dan zou ik u adviseren om serieus na te denken over een zwembad in plaats van een zwemvijver.

Een ander groot voordeel van een zwembad is dat deze makkelijker te verwarmen is. Of beter gezegd, de warmte is beter vast te houden. Beide baden, zowel een zwemvijver als een zwembad is vrij makkelijk te verwarmen door middel van een warmtepomp. Echter als u uw zwemwater niet afdekt dan verliest u veel warmte door verdamping. Een lamellen afdekking is daarom een goede oplossing om uw warmte vast te houden. Dit is bij een zwembad goed in te bouwen. Ook kunt u kiezen voor solar lamellen. Als de zon schijnt dan warmt het water ook nog eens op door deze lamellen. Een erg groot voordeel dus. Uiteraard is een zwemvijver ook af te dekken met een lamellen afdeksysteem. Echter het plantenfilter niet, daar zult u dus altijd warmte verliezen.

Graag wil ik u ook wat vertellen over de voordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad. Een zwemvijver is 100 % natuurlijk. Het water wordt gezuiverd door een plantenfilter waardoor er geen chemicaliën nodig zijn. U zwemt dus in zacht, natuurlijk water. Echter in dit zachte natuurlijke water zullen ook andere vriendjes komen zoals de waterschaatsen, de watertor en meneer de kikker. Doordat er geen desinfectie zoals bij een zwembad wordt toegepast zal ook het folie glad worden. Wij noemen dit laagje op het folie een biofilm. Dit is een laagje met voor het water gezonde micro organismen. Zo ziet u, dat het voordeel van natuurlijk zwemmen gelijk ook een klein nadeel met zich mee brengt.

Een ander groot voordeel van de zwemvijver is dat deze over het algemeen mooier staat in uw tuin. Dit omdat de tuin uiteraard geheel natuurlijk is en de zwemvijver ook. De waterplanten kleuren mooi af tegen te rest van de tuin. Ook in de winter die al snel enkele maanden duurt heeft u niet een lelijk afdekzeil in uw tuin wat bij een zwembad wel het geval is.

Ook de prijs kan een bepalende factor zijn. De Dreampool zwemvijvers zijn goedkoper dan de Dreampool zwembaden. U kunt dit zien op onderstaande link:

klik hier voor de prijslijst van onze Dreampool zwemvijvers.

Klik hier voor de prijslijst van onze Dreampool zwembaden. 

Zwemvijver of zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinZwemvijver of zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinZwemvijver of zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin