uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

wintertips - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Beste Zwemvijverliefhebber,

De afgelopen zomer heeft u ongetwijfeld veel genoten van uw zwemvijver.

Nu de winter er aan komt wil ik u langs deze weg informeren over het onderhoud van uw zwemvijver tijdens deze koude periode.

Bladeren en takjes
Verwijder zo veel mogelijk ingevallen bladeren en takken uit de vijver. Dit kan gemakkelijk met een schepnetje.

Planten
Droge en afgestorven plantendelen kunnen best afgesneden worden, tien centimeter boven de waterlijn is prima. Het loof kan dan op de composthoop.

Pomp
De circulatiepomp blijft draaien gedurende de winter. Zo houdt u de vijver ijsvrij. De bacteriën blijven dan ook in leven.

Luchtpomp
De luchtpomp mag ook blijven draaien tijdens de winter. Belangrijk!: Als u de pomp toch wilt uitzetten tijdens deze periode moet u deze pomp bewaren op een vorstvrije plaats. Bij strenge vorst kan het debiet van de luchtpomp verminderen, dit komt door de bevriezing van condensatiedruppels in de leidingen. Dit komt weer in orde bij de dooi.

Schaatsen
Als u de pompen heeft uitgeschakeld en het water is bevroren: Het is absoluut af te raden om te schaatsen op de vijver. De schaatsen zouden het epdm folie kunnen beschadigen.

Verder hoeft u enkel nog maar te genieten
van uw mooie zwemvijver.

Hartelijke groeten,

Gerard ter Beek

wintertips - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinwintertips - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinwintertips - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin