uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Verwarming - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Verwarming

Dreampool kan voor u een warmtepomp voor uw Dreampool hybride aansluiten. U kunt zo dus eerder en langer in het seizoen genieten van een aangenamere watertemperatuur. Voor de waterplanten is dit ook nog eens gunstig. Omdat het water gemiddeld wat warmer is zullen de wortels zich sneller en beter ontwikkelen waardoor ze uiteindelijk beter functioneren en sneller filteren. 

Warmtepompen zijn de meest efficiënte manier om uw bad te verwarmen. Zij halen al een mooi rendement vanaf 15°C buitenlucht en zijn dus een hele lange periode inzetbaar (maart-oktober). Het enige nadeel is dat ze +-3x zo duur zijn als zonnecollectoren in aankoop (+ een jaarlijks stroomverbruik), maar daarvoor krijg je heel veel flexibiliteit.

Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit om warmte te onttrekken aan de buitenlucht en deze af te geven aan het water. Zelf genereren ze dus geen warmte. Buitenlucht wordt aangezogen door een ventilator en gaat door een warmtewisselaar die gevuld is met gas. Dit gas wordt opgewarmd door de lucht en gaat naar een compressor. Door het samendrukken van het gas wordt het nog verder opgewarmd waardoor het zeer heet wordt. Een pomp laat het hete gas door buizen circuleren waarlangs het zwembadwater gepompt wordt waardoor dit opwarmt.

Zolang de buitentemperatuur boven de 15°C ligt kan men deze toestellen gebruiken zonder dat ze te veel elektriciteit gebruiken. Bij koudere temperaturen neemt het energieverbruik zeer snel toe. Gedurende een koude nacht kan men deze toestellen vanwege het verbruik het beste uitschakelen.

Dit systeem levert per verbruikte eenheid aan elektriciteit, circa 5.5 eenheden aan warmte in het zwembad. Voor grotere zwembaden is dit het meest economische en compacte systeem. In tegenstelling tot systemen die werken met de stralingswarmte van de zon kan men de warmtepomp reeds in werking zetten zodra de buitentemperatuur hoger is dan 15 graden. Het water wordt langzaam opgewarmd waardoor men reeds vroeg in het seizoen een aangename temperatuur van het zwembadwater kan behalen.

 

warmtepomp zwemvijver

Verwarming - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinVerwarming - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinVerwarming - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin