uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

dreampool warmtepomp warmtewisselaar - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Verwarming door middel van een warmtepomp

Dreampool kan voor u een warmtepomp aansluiten. U kunt zo dus eerder en langer in het seizoen genieten van een aangenamere watertemperatuur.

Warmtepompen zijn de meest efficiënte manier om uw bad te verwarmen. Zij halen al een mooi rendement vanaf 10°C buitenlucht en zijn dus een hele lange periode inzetbaar (maart-oktober). Het enige nadeel is dat ze ongeveer drie keer zo duur zijn dan zonnecollectoren in aankoop (plus een jaarlijks stroomverbruik), maar daarvoor krijg je heel veel flexibiliteit.

Warmtepomp

Verwarming door middel van een warmtewisselaar

Dreampool kan voor u een warmtewisselaar aansluiten. Het voordeel van een warmtewisselaar ten aanzien van een warmtepomp is dat u sneller en preciecer uw temperatuur kunt regelen. Er zal warm water vanaf uw cv-ketel door uw warmtewisselaar lopen. Binnenin de warmtewisselaar zit een spiraal, hier loopt het warme water doorheen. Buiten de spiraal om loopt het zwembadwater. De spiraal geeft warmte af aan het zwembad water. De temperatuur regelt u met een thermostaat.

Warmtewisselaar

dreampool warmtepomp warmtewisselaar - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuindreampool warmtepomp warmtewisselaar - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuindreampool warmtepomp warmtewisselaar - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin