uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

voordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin

Blog

Titel: Voordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad.
Geschreven door: Gerard ter Beek
Datum: 15/2/2020

Een vraag die dagelijks tot mij komt door (potentiele) klanten is dat men wil weten waarom zoveel mensen een zwemvijver verkiezen boven een zwembad. Hieronder zal ik dit kort uiteen zetten.

Wij van Dreampool bouwen beide, zwemvijvers en zwembaden. Hierdoor kan ik scherp beoordelen wat mensen er toe beweegt te kiezen voor een zwemvijver of voor een zwembad. In de praktijk zien we dat circa 70 % van de baden die we bouwen zwemvijvers zijn. Hoe komt dit? Dit heeft te maken met 3 grote voordelen die de zwemvijver heeft ten opzichte van het traditionele zwembad.

Reden nummer 1

Het water in een zwemvijver wordt op een andere manier gezuiverd dan het water in een zwembad. Bij een zwemvijver wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk plantenfilter. Ook wel een helophyte filter genoemd. Hier loopt het zwemvijverwater 24/7 door heen. Dit natuurlijke filter zuivert het water. U heeft bij een zwemvijver dus geen desinfectie meer nodig zoals bij een traditioneel zwembad. Geen chloor en andere chemicaliën in uw zwemwater. Dit is het grote verschil en gelijk ook het grote voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad. Het water is ook nog ééns erg zacht en u heeft geen last van een droge huid, rode huid en/of geïrriteerde ogen door toepassing van chemicaliën zoals bij een traditioneel zwembad gebruikt wordt.

Reden nummer 2

Een zwemvijver is over het algemeen veel beter te integreren in het tuinconcept. Het past beter in het geheel. Het oogt natuurlijk, is jaarrond een lust voor het oog en geeft niet een onnatuurlijk geheel zoals bij een (blauw) zwembad soms wel het geval is. Met name de winter periode is een groot voordeel voor de zwemvijver. Wanneer de traditionele zwembaden afgedekt worden met winterzeilen ligt de zwemvijver nog mooi te pronken. Let wel op, deze periode is toch al snel een maand of 5.

Reden nummer 3

Dit is de prijs. De prijs van een zwemvijver ligt lager dan die van een zwembad met chloor of zout regeling. Hier kan ik uiteraard alleen maar voor ons zelf spreken en dit doe ik dan ook. Doordat bij een zwembad gebruik gemaakt wordt van een uitgebreide techniek, lamellen afdekkingen, jet streams etc. vallen zwembaden duurder uit dan de zwemvijver. U kunt dit nakijken op onze online prijslijsten.

Prijslijst Dreampool zwemvijver:
http://www.dreampool.nl/user/file/dreampool_prijslijst_zwemvijvers_2019.pdf

Prijslijst Dreampool zwembaden:
http://www.dreampool.nl/user/file/dreampool_prijslijstbuitenbaden_2019.pdf

voordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinvoordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuinvoordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad - uw eigen zwemvijver of zwembad in de tuin